ENEMO će imati ukupno 23 tima koji će sjutra posmatrati izborni proces
Foto: PR Centar

ENEMO će imati ukupno 23 tima koji će sjutra posmatrati izborni proces

U okviru parlamentarnih izbora u Crnoj Gori koji će se održati sjutra, Evropska mreža organizacija za posmatranje izbora (ENEMO) akreditovala je ukupno sedam eksperata Glavnog tima sa sjedištem u Podgorici.

ENEMO je, kako je saopšteno, dodatno angažovao osam dugoročnih posmatrača (LTOs) raspoređenih u četiri tima širom zemlje.

„ENEMO međunarodna misija za posmatranje izbora dobila je pojačanje od 38 kratkoročnih posmatrača (STOs) raspoređenih u višenacionalnih timova od po dva člana, koji će nadgledati otvaranje biračkih mjesta, glasanje i postupak prebrojavanja glasova tokom izbornog dana“, kazali su iz ENEMO-a.

Kako je saopšteno, kratkoročni posmatrači stigli su u petak, 28. avgusta kada je i održan trening gdje su upoznati sa svojim zadacima, ulogom i obavezama u pogledu posmatranja biračkih mjesta tokom izbornog dana.

“ENEMO će imati ukupno 23 tima koji će posmatrati izborni proces tokom izbornog dana. Pored toga, šef ENEMO misije, dr Gianluca Passarelli, nagledaće u nedjelju određeni broj biračkih mjesta. Dakle, ENEMO koristi priliku da pozove sve zainteresovane predstavnike medija da se susretnu sa šefom misije u nedjelju, 30. avgusta u Podgorici, u 11 sati ispred BIRAČKOG MJESTA BR. 2, JZU Dom zdravlja-Zdravstvena jedinica Blok V, Trg Nikole Kovačevića 5. Dr Gianluca Passarelli tom prilikom će vrlo rado dati informacije novinarima o ENEMO posmatračkoj misiji Parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.”, navodi se u saopštnju.

ENEMO međunarodna posmatračka misija Parlamentarnih izbora u Crnoj Gori zakazanih za 30. avgust 2020. godine finansirana je od strane Nacionalnog Demokratskog Instituta (NDI) i Nacionalne Zadužbine za Demokratiju (NED).

 

PR Centar 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.