Advokatska kancelarija Tomanović, zastupnik Georgieva predala ambasadi CG žalbu
Vlado Georgiev

Zbog zabrane ulaska u CG

Advokatska kancelarija Tomanović, zastupnik Georgieva predala ambasadi CG žalbu

Advokatska kancelarija Tomanović koja zastupa pjevača Vladu Georgieva u sporu sa državnim institucijama Crne Gore predala je ambasadi Crne Gore u Beogradu žalbu za Ministarstvo unutrašnjih poslova, saopštila je ta advokatska kancelarija i izrazila uvjerenje da će da bude poništena odluka o zabrani ulaska u Crnu Goru Georgievu.

Navedeno je da zabrana ulaska u zemlju Vladi Georgievu samo uz konstataciju da "u elektronskoj evidenciji postoje razlozi poznati sektoru kriminalističke policije", nisu dokazima potkrepljeni razlozi, niti pravno dovoljni i prihvatljivi, posebno u odnosu na osobu protiv koje nije u toku "bilo kakav istražni ni sudski postupak", prenosi Fonet.

Kada su u pitanju politička mišljenja Georgieva, "pa čak i ona koja uznemiravaju državu", advokatska kancelarija Tomanović navodi da ona moraju da imaju "privilegovan status".

Istaknuto je da po standardima međunarodnog prava nisu dopušteni eliminisanje ili obeshrabrivanje političkog neslaganja ili svaki postupak koji za cilj ima pravnu odmazdu zbog političkog mišljenja.

"Pravni poredak Crne Gore u sebi sadrži zakone koji zabranjuju diskriminaciju po bilo kom osnovu, bilo da je posredna ili neposredna i zato smo uvjereni da će nadležni drugostepeni organ da prihvati pravnu argumentaciju i da poništi zabranu ulaska u Crnu Goru Vladi Georgievu", zaključuje advokatska kancelarija Tomanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.