Radinović: Oporavak zemlje zadatak nove vlasti
Marija Radinović

Radinović: Oporavak zemlje zadatak nove vlasti

Građani Crne Gore naslušali su se prethodnih sedmica raznih obećanja. Nedelja je blizu, dan kada će oni sami sa sobom, u glasačkoj kabini, odlučiti kako će živjeti u narednom četvorogodišnjem periodu i kako će naša država izgledati i razvijati se, kazala je Mr Marija Radinović, potpredsjednica Odbora SNP Glavnog grada Podgorica.

Ona je kazala da je gotovo sve je rečeno, ali potrebno je još jednom ukazati na ključne razlike između trenutne vlasti i liste narodne koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

"Ukoliko date glas aktuelnom režimu podržaćete dalje demokratsko, političko, ekonomsko i socijalno nazadovanje naše zemlje. Vlast koja opstaje na podjelama, prvenstveno nacionalnim i vjerskim, ne može donijeti dobro nikome u Crnoj Gori. Lista „Za budućnost Crne Gore“ zalaže se za državu u kojoj će se svaki njen građanin, bez obzira na nacionalnu, vjersku, političku ili bilo koju drugu pripadnost, osjećati slobodno i uvaženo, u kojoj će se njegova prava poštovati bez zadrške i koja će raditi za dobrobit svih", navela je Radinović.

Dodajući da su kako kaže mnogo puta istakli da je sporni Zakon o slobodi vjeroispovijesti otvorio Pandorinu kutiju aveti prošlosti u Crnoj Gori i dodatno zakomplikovao i onako složenu društvenu situaciju.

"Ako hoćete državu vladavine prava, u kojoj se poštuju osnovna ljudska prava, koja je zasnovana na prinicipima istinske demokratije, socijalne pravde, tolerancije, uvažavanja različitosti, koja se bori za svoje građane, a posebno mlade, te zalaže za ostvarenje koncepta ekološke države, nećete oklijevati. Svoje povjerenje poklonićete onima koji će bezrezervno sve svoje kapacitete staviti u službu ostvarenja ovih ciljeva", rekla je Radinović.

Podsjećajući i da je korona kriza pokazala koliko je crnogorska ekonomija ranjiva, da turizam ne može biti njen noseći stub, već da se moraju ravnomjereno razvijati industrija i poljoprivreda, kako bi se sačuvala radna mjesta, otvarala nova i osigurala ekonomska supstanca. S

"Osnovni zadatak nove vlasti, koju će činiti i naša koalicija biće, društveni i ekonomski oporavak zemlje, njeno čišćenje od korupcije i kriminala, izgradnja pravne države koja će biti jednaka za sve, te promjena spoljnopolitičkog kursa kako bi se konačno izgladili duboko narušeni odnosi sa našim tradicionalnim prijateljima kao što su Srbija i Rusija", navela je Radinović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.