Radinović: Interesi investitora još jednom odnijeli prevagu
Marija Radinović

Radinović: Interesi investitora još jednom odnijeli prevagu

Još jedna potvrda da gradonačelnik Podgorice jedno priča, a drugo radi stigla je i ovih dana. Naime, iako je Ivan Vuković još u februaru izjavio da je potrebno zaštititi brdo Gorica kao omiljeno izletište naših sugrađana, samo osam mjeseci kasnije na Gorici, na putu ka Zagoriču, nadomak Avanturističkog parka, gradi se zgrada sa osam stanova, saopštila je Marija Radinović, potpredsjednica Odbora SNP Glavnog grada Podgorica.

"Iako je podgorička uprava na čelu sa gradonačelnikom Vukovićem obećala da će zaštititi brdo Gorica, te da će ispitati sva planska dokumenta na tom području, od toga se očigledno odustalo, a interesi investitora još jednom su odnijeli prevagu", kaže Radinović.

Simptomatično je dodaje ona to što investitori imaju urednu dokumentaciju, ali grade na lokaciji za koju im Glavni grad nije izdao validnu građevinsku dozvolu. Osim toga, Radinović kaže da je detaljni urbanisitčki plan za tu lokaciju istekao još 2016. godine.

"Nakon debakla koji je gradska uprava doživjela na području ispod Ljubovića kada je, pod pritiskom javnosti, morala da bude obustavljena gradnja još jednog stambenog objekta u ionako pretrpanom naselju, gradonačelnik Vuković nastavlja sa svojim “biserima”, pa se ovog puta na osnovu davno isteklog i nevažećeg planskog dokumenta izdaju građevinske dozvole i investitorima dopušta gradnja u najljepšim djelovima Podgorice", kaže Radinović.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica smatra da je neophodno obustaviti gradnju na brdu Gorica što je prije moguće, dok radovi nisu odmakli, kako bi se izbjeglo plaćanje nadoknade investitorima, što se desilo u slučaju Ljubovića.

"Ovakav nedomaćinski odnos prema vrijednim područjima našeg grada ne smije se nastaviti, a gradonačelnik Vuković bi morao dobro da razmisli o svojim narednim potezima kada je u pitanju Gorica, ali i svi drugi djelovi grada gdje su privilegovanim investitorima obećane građevinske dozvole i ostvarivanje unosnih poslova", zaključuje Radinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.