Đukanović: Ne može se glasati ovdje a primati socijalna pomoć u Njemačkoj ili Luksemburgu
Milutin Đukanović

Đukanović: Ne može se glasati ovdje a primati socijalna pomoć u Njemačkoj ili Luksemburgu

Agencije za zaštitu ličnih podataka ocijenila je da je aplikacija "Neka ostanu doma", koju je formirala koalicija "Za budućnost Crne Gore", u suprotnosti s članom 28 Zakona o zaštiti ličnih podataka. Predsjednik Nove srpske demokratije Milutin Đukanović reagovao je na zabranu istakavši da je "ovo još jedan pokušaj da se obezbijedi protivustavno glasanje od strane onih koji to treba da spriječe".

Iz Agencije su naveli da aplikacija putem koje bi se vršila obrada ličnih podataka nije definisana niti jednim zakonom, da ne postoji pisana saglasnost osoba čiji podaci bi se obrađivali i da se rukovalac nije obratio nadležnom organu za dobijanje neophodne saglasnosti za automatsku obradu podataka.

Naloženo je da se aplikacija, koja je u suprotnosti i s članom 10 Zakona o zaštiti ličnih podataka stavi van funkcije te da se lični podaci koji su već obraženi izbrišu.

Predsjednik Izvršnog odbora Nove srpske demokratije reagovao je na zabranu aplikacije od strane Agencije za zaštitu ličnih podataka, poručviši im da su njihovu aplikaciju zabranili upravo oni koji su protivustavno objavili spisak građana Crne Gore zarobljenih u samoizolaciji tokom epidemije koronavirusa. 

Đukanović je kazao da je ovo još jedan pokušaj da država omogući protivustavno glasanje.

"I jedni i drugi pokušavate da spasite kriminalni režim, od kojeg se narod Crne Gore konačno oprašta 30. avgusta. Aplikacija i kompletna akcija pod imenom “ Neka ostanu doma” je smišljena baš zbog toga što, između ostalih, ni vaša institucija nije radila svoj posao, već se bavila skrivanjem, a ne otkrivanjem nepravilnosti vezanih za lične podatke građana", poručio je Đukanović.

Kazao je da je predmetna aplikacija ispunila očekivanja, i da su uz pomoć građana došli do dragocjenih podataka o "osobama koje pokušavaju da kroje sudbinu stanovnika opustošene Crne Gore".

"Kako takozvani pravni sistem ove države, koji je u službi režima, ne želi da procesuira ove osobe, iskoristićemo dobijene podatke da bi zemlje u kojima ovi prestupnici žive, izvršile reviziju njihovog statusa, jer ne može se na osnovu prava iz prebivališta u Crnoj Gori glasati ovdje, a primati socijalna pomoć u Njemačkoj ili Luksemburgu", poručio je Đukanović, i dodao da su oni ponudili pomoć u borbi protiv izbornog kriminala koju nažalost država nije iskoristila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.