U danima vikenda sankcionisano 1.228 vozača: Najdrastičnije kršili propise Bjelopoljci, Podgoričani i Ulcinjani
Ilustracija

U danima vikenda sankcionisano 1.228 vozača: Najdrastičnije kršili propise Bjelopoljci, Podgoričani i Ulcinjani

Tokom proteklog vikenda u Crnoj Gori su se dogodile 33 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice smrtno stradalo, tri lica su zadobila teške tjelesne povrede, dok je 10 lica zadobilo lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.

"Shodno najavljenom pojačanom prisustvu saobraćajne policije na putnim pravcima, kao i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je čak 1.228 vozača, te je shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima 27 vozača isključeno iz saobraćaja, lišeno slobode i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje", saopšteno je.

Radi se kako navode o počiniocima najtežih saobraćajnih prekrašaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na "punoj" liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i tome slično. 

Najdrastičnija kršenja saobraćajnih propisa u danima vikenda zabilježena su u Podgorici, Bijelom Polju i Ulcinju.

"Na putnom pravcu Podgorica – Tuzi, kontrolisan je D.C. (41) koji je upravljao vozilom brzinom od 168 km/h na dionici puta gdje je dozvoljena brzina ograničena na 80 km/h. On je lišen slobode i priveden nadležnom sudiji za prekršaje. Takođe, slobode je u Podgorici lišen vozač S.M. (51) kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,24 g/kg", saopšteno je.

Vozilom je pod dejstvom alkohola upravljao i I.R. (64). Kontrolisan je u ulici Knjaza Danila u Podgorici i alkotestiranjem je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,35 g/kg i I.R. je lišen slobode.

"U Glavnom gradu je pod dejstvom alkohola vozilom upravljao i V.R. (67) kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,15 g/kg. Ovo lice kod sebe nije posjedovalo ni važeću vozačku dozvolu. V.R. je lišen slobode", saopšteno je.

Na putnom pravcu Bijelo Polje – Ribarevine kontrolisan je V.R. (19) koji je upravljao vozilom brzinom od 114 km/h na dionici puta gdje je dozvoljena brzina 50 km/h, zbog čega je lišen slobode.

U Ulcinju je sankcionisan vozač I.K. (61) koji je upravljao vozilom kojem je istekla važnost saobraćajne dozvole, prouzrokovao saobraćajnu nezgodu i napustio lice mjesta, a pritom je alkotestiranjem ovog lica utvrđeno i prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,72 g/kg.

"Još jednom apelujemo na vozače da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

Službenici saobraćajne policije će i u narednom periodu nastojati da, kroz pojačano prisustvo preventivnim, ali i represivnim aktivnostima doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama", saopšteno je iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.