Gegaj

"Poruke ne mogu proći u demokratskoj CG"

Kandidat za poslanika sa liste "Odlučno za Crnu Goru! – DPS Milo Đukanović", Nikola Gegaj, kazao je da poruke, grafiti mržnje i ikonografija koja izaziva netrpeljivost i mržnju ne mogu proći u demokratskoj Crnoj Gori, bez obzira sa koje strane dolazili.

Takve poruke, kako je rekao, ne smiju da imaju podršku crnogorskog društva koje, navodi on, teži članstvu u Evropskoj uniji.

"Baš zato DPS uživa najveću podršku ne samo domaće javnosti, već i međunarodne javnosti", rekao je Gegaj za Portal RTCG. 

Kazao je da očekuje dobar izborni rezultat DPS-a na izborima 30. avgusta, što će, kako je rekao, potvrditi bezrezervnu podršku političkom kursu DPS-a koji se tiče poštovanja ljudskih i prava manjinskih naroda.

"Glasači umiju da cijene ovu činjenicu. Kao i ranije, podržaće bezrezervno takvo opredjeljenje vladajuće strukture u Crnoj Gori. Tim prije što su najveće vrijednosti koje odražavaju suživot i multikulturno opstajanje crnogorskog društva, u velikoj mjeri ugrožene od velikosrpskog avanturizma koji, posebno uoči izbornih procesa, nastoje uništavanju onoga što je vjekovima izgrađivano u Crnoj Gori", rekao je Gegaj.

Vjeruje da će birači adekvatno odgovoriti i u ovom istorijskom trenutku "svima onima koji neće demokratsku, razvijenu i evropsku Crnu Goru".

Govoreći o procesu razgraničenja Tuzi i Glavnog grada, Gegaj je rekao da je u pitanju proces koji se mora realizovati tako da nijedna strana ne bude oštećena.

Smatra da ima prostora da se posao završi tako da obje strane budu zadovoljne, ali uz uključivanje struke.

"To što u određenim trenucima, shodno političkim interesima, se daju politikanske izjave one su privremenog karaktera i lako ih je dešifrovati. DPS je i u ranijim razgovorima na ovu temu uvijek potencirala sve činjenice, javno bez kalkulisanja i nikad na štetu građana Tuzi", kaže Gegaj, navodeći da će tako tako nastaviti i ubuduće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.