Gegaj: Otvoreni Balkan - podmukli pokušaj stvaranja neke Vučićeve Jugoslavije
Nikola Gegaj

Gegaj: Otvoreni Balkan - podmukli pokušaj stvaranja neke Vučićeve Jugoslavije

Otvoreni Balkan je podmukli pokušaj da se osnuje nekakva nova Jugoslavija pod komandom Aleksandra Vučića, koji preko nje želi da ostvari ideju “srpskog sveta”, naveo je svom Facebook profilu Nikola Gegaj, član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Kako je naveo, a što se tiče ekonomskog razvoja regiona ovaj projekat nema nikakvih prednosti u odnosu na već postojeće inicijative, kao što je na primjer Berlinski proces.

”Bitno je naglasiti i to da je Njemački kancelar Olaf Šolc, zadnjih mjeseci, forsirao upravo Berlinski proces. Po meni, Otvoreni Balkan (Open Balkan) bez EU integracija je veoma opasan za mir u regionu”, navodi Gegaj.

Prema njegovim riječima, treba imati u vidu da Srbija otvoreno podržava agresiju Rusije protiv Ukrajine, što je protiv stava EU i ostalih zemalja Zapadnog Balkana.

”Isto tako u Albaniji se organizuju intenzivniji i masovni protesti. Albanska opozicija je jedinstvena u borbi protiv ovog projekta. Što se tiče Crne Gore, Otvoreni Balkan je sinonim zamrzavanja njene integracije sa Evropom i to ne smijemo dozvoliti da se desi”, poručio je Gegaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.