Stari aerodrom i Konik uskoro dobijaju dva nova parka
Foto: Glavni grad Podgorica

Za ugodniji odmor

Stari aerodrom i Konik uskoro dobijaju dva nova parka

Podgorička naselja Stari aerodrom i Konik uskoro dobijaju nove parkovske površine, najavljuju iz Glavnog grada.

"Na površini od preko 6.000 metara kvadratnih u Aerodromskoj ulici na Starom aerodromu biće formirana nova parkovska površina, na kojoj će biti posađeno preko 100 odraslih sadnica različitih vrsta drveća, formiran travnjak na oko 3.500metara kvadratnih i zasađeno niže ukrasno bilje", navodi se u saopštenju.

Istakli su da će na ovom prostoru bitiizgrađeno novo dječije igralište na bezbjednoj gumenoj podlozi, novi sportski poligon i prostor za fitnes.

"Osim toga ova parkovska površina će po obodima biti oslikana dječijim – didaktičkim motivima koji će djecu navoditi na razmišljanje i probuditi njihovu maštu i kreativnost", pojašnjava se u saopštenju.

Iz Glavnog grada su poručili da će betonske i pješčane staze biti rekonstruisane, dok će postojeći mobilijar specifičnog izgleda biti obnovljen pa će tako na višeugaone betonske konstrukcije biti popravljene i obložene novim letvama.

Takođe u saopštenju se dodaje da će biti ugrađeno još 28 novih parkovskih klupa i 12 korpi za otpatke i dva seta stolova sa klupama na podlozi od dekinga namijenjenih za miran odmor.

Navodnjavanje parka, koji će u cjelosti biti pokriven sistemom za zalivanje, obavljaće se iz novog bunara, a u parku će biti ugrađena i nova rasvjeta.

"Takođe, zahvaljujući angažovanju gradskog preduzeća Zelenilo i naselje Konik uskoro će dobiti novu parkovsku površinu. Na površini 7.000 metara kvadratnih na uglu Ulice Husinjskih rudara i Drvarske ulice biće izgrađena nova parkovska površina sa dječijim igralištem i pratećim sadržajima: platoom, stazama, parkovskim mobilijarom, novim sadnicama drveća, žbunja i drugog ukrasnog bilja, kao i sistemom za navodnjavanje", kazali su iz Glavnog grada.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.