Milo Đukanović

Đukanović čestitao Dan opštine

"Mojkovac je kroz istoriju bio i ostao tvrda uzdanica slobodarskog duha Crne Gore"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 13. avgusta – Dana Opštine Mojkovac, predsjedniku Ranku Mišniću, predsjedniku Skupštine opštine Dragomiru Mrdaku, odbornicima i svim građanima Mojkovca uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

"Mojkovac slavi svoj veliki praznik u godini u kojoj Evropa i cio demokratski svijet obilježavaju veliki jubilej – sedam i po decenija od istorijske pobjede nad fašizmom, u kojoj crnogorski narod, zajedno s drugim jugoslovenskim narodima, ima svoje dostojno mjesto i ulogu. Antifašizam je uz slobodarstvo postao temeljna i trajna odrednica državnog bića Crne Gore", saopštio je Đukanović.

Kazao je da je Mojkovac postao prepoznatljiv kroz istoriju kao tvrda crnogorska uzdanica, neodvojivi dio tog antifašističkog podviga.

"Kao što je danas svojevrstan simbol napretka savremene Crne Gore, posvećene demokratskom i ekonomskom razvoju i napretku, pouzdane članice NATO, zemlje kandidata sa svim otvorenim pregovaračkim poglavljima za članstvo u EU, važnog faktora regionalne stabilnosti", dodao je Đukanović.

Đukanović je kazao da je lokalna uprava Mojkovca primjer uspješnog upravljanja državne administracije na tom nivou, "čija vizija i pregalaštvo, uz konstruktivnu saradnju s Vladom i državnim organima, daju konkretne rezultate u korišćenju izdašnih prirodnih i ljudskih potencijala, u otvaranju novih radnih mjesta i poboljšanju kvaliteta života stanovništva, što je ključni prioritet naše državne politike".

Dodao je da se ovogodišnji praznik obilježava u uslovima pandemije novog korona virusa, koja je pogodila cijeli svijet što dodatno upućuje na čvršće zajedništvo i solidarnost u saniranju ekonomskih i socijalnih posljedica Covid-19.

"Računam da ćete na adekvatan način odgovoriti i tim obavezama pred kojima se nalazi crnogorsko društvo. Još jednom vam čestitam praznik, uz želje za dobro zdravlje građana Mojkovca i srdačne pozdrave", poručio je predsjednik Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.