Osnovcima da budu obezbijeđeni besplatni udžbenici kao pomoć roditeljima
Ilustracija

Udruženje Roditelji poslali zahtjev Markoviću

Osnovcima da budu obezbijeđeni besplatni udžbenici kao pomoć roditeljima

Udruženje Roditelji je premijeru Dušku Markoviću i Vladi Crne Gore proslijedilo zahtjev da za predstojeću školsku godinu osnovcima u Crnoj Gori budu obezbijeđeni besplatni udžbenici kao pomoć roditeljima.

Kako je izvršna direktorica ovog udruženja Kristina Mihailović za Dnevne novine kazala, usljed teške situacije izazvane epidemijom korona virusa, ovim povodom im se obratio veliki broj roditelja.

“Isti dopis je proslijeđen i svim lokalnim upravama koje ne obezbjeđuju besplatne udžbenike za svih devet razreda, jer je od premijera zatraženo da se upravo sa opštinama pronađe model koji bi važio za sve. Znate da smo više puta prethodnih godina tražili besplatne udžbenike od Vlade, ali razumijevanja nije bilo. Tražili smo od opština, neke opštine su uvele samo za neke razrede, a neke za sve. Ovoga puta tražimo da to bude na nivou cijele zemlje. Puno roditelja nas je ovih dana kontaktiralo da nas zamoli da zatražimo besplatne udžbenike, jer je situacija sa koronom već mnogima značajno uticala na budžete. Vrlo im je izazovno da obezbijede djeci sve što im je potrebno”, kazala je Mihailović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.