Minhen: Putnica u prtljagu nosila kosti muža, zaustavljena na aerodromu
Ilustracija

Neobičan slučaj

Minhen: Putnica u prtljagu nosila kosti muža, zaustavljena na aerodromu

Jermenka (74) zaustavljena je na minhenskom aeordromu s ljudskim kostima u prtljagu, objavile su njemačke savezne vlasti.

Službenici su otkrili ostatke u drvenoj kutiji i pozvali carinsku službu, ljekara i državnog tužioca da preuzmu neobični slučaj,prenosi N1.

Žena je namjeravala da s 52-godišnjom ćerkom prenese kosti iz Grčke, preko Minhena i Kijeva, u Jermeniju kako bi ih tamo sahranila.

Dokumenti pokazuju da je muškarac preminuo 2008. i bio je sahranjen u mjestu prebivališta u blizini Soluna.

Savezna policija utvrdila je da nošenje tih kostiju nije nezakonito i žena je s kostima nastavila put.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.