Aleksa Bečić

Bečić čestitao dan opštine Petnjica

"Suživot, mir i uzajamno povjerenje su neophodne pretpostavke da otklonimo socio-ekonomske nedaće"

Predsjednik demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, u ime Demokratske Crne Gore, i u svoje ime, čestitao je građankama i građanima Petnjice, 4. avgust, dan opštine Petnjica.

"U datumu koji proslavljate kao dan svoje opštine, Petnjičanke i Petnjičani, sadržano je vaše kolektivno sjećanje na onaj 4. avgust kada ste se na referendumu odlučili da vaša opština bude još jedna posebna opština u Crnoj Gori", naveo je Bečić u čestitki.

Kako je kazao, odlučujući se na taj korak računali ste da vaša opština, imajući u vidu privredne, poljoprivredne i turističke potencijale može u punom kapacitetu da bude nezavisna.

"Istorija Gornjeg Bihora i Petnjice, njihova kulturno-istorijska baština i posebnost nasljeđa opravdavaju takvo opredjeljenje", ističe Bečić.

Nažalost, kako je naveo u čestitiki, ni Petnjica nije izbjegla sudbinu brojnih sjevernih opština koje su se suočile sa masovnim odlaskom svog stanovništva u neku drugu državu.

"Na sreću, i Petnjica je kao sve crnogorske opštine u svoj identitet utkala i znala da trajno sačuva suživot različitosti i mir na svom prostoru od kojih, u savremenoj Crnoj Gori, nemamo većih vrijednosti", piše u čestitiki.

Bečić naglašava da suživot, mir i uzajamno povjerenje jesu temeljne pretpostavke neophodne da otklonimo i postojeće socio-ekonomske nedaće koje su već dugo vremena obilježja života na sjeveru Crne Gore.

"U želji da i te nedaće prevaziđete svojom udruženošću, još jednom vam, srdačno, čestitam Dan opštine Petnjica", poručuje predsjednik Demokrata u čestitiki.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.