SDT formiralo predmet povodom afere
Ivan Brajović

SDT formiralo predmet povodom afere "Petlja", Katnić ispituje postupke Brajovića

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet povodom slučaja petlje Smokovac na autoputu Bar-Boljare i provjerava postupanje lidera Socijaldemokrata i predsjednika Skupštine Ivana Brajovića.

On je bio ministar saobraćaja kada je sklopljen ugovor o gradnji autoputa u koji nije stavljena i petlja pa je država mora naknadno platiti.

Brajović je ranije u više navrata negirao optužbe.

SDT je formiralo nekoliko predmeta u kojima se izviđaj vodi protiv visokih funkcionera Socijaldemokrata, pišu "Vijesti"

Jedan od tih slučajeva kako prenose "Vijesti",  odnosi se na aferu "Petlja", odnosno izgradnju prve dionice auto-puta Bar-Boljare u kojoj se provjerava postupanje lidera SD i predsjednika Skupštine Ivana Brajovića u tom slučaju, dok je bio na funkciji ministra saobraćaja.

Da li je Brajović eventualno saslušavan i vodi li se protiv njega finansijska istraga - na ova pitanja iz SDT nijesu odgovorili.

"Specijalno državno tužilaštvo ne daje podatke i informacije o tome da li se i protiv koga u ovom tužilaštvu vodi izviđaj, već samo podatke i informacije po konkretnim krivičnim prijavama", kazali su iz SDT.

Za razliku od SDT o slučaju "Petlja" jos ranije je progovorila Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), kada je protiv Brajovića, podnio krivičnu prijavu zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja.

Brajovića sumnjiče da je sa jos nekim strukturama iz vlasti odgovoran zbog toga što u prvobitnu cijenu autoputa nije ukalkulisao gradnju petlje Smokovac i dodatne radove, čime je, kako tvrde, napravio višemilionsku štetu po budžet.

"Postoje čvrsti dokazi da gospodin Brajović treba da bude saslušan makar u svojstvu svjedoka ako ne u svojstvu okrivljenog. Zbog čega se to nije desilo treba tužilaštvo da odgovori, da li su u pitanju kapaciteti ili politička volja", rekao je Dejan Milovac (MANS) 16. maja 2019. godine.

Brajović je ranije u više navrata negirao optužbe tvrdeći da se petlja nalazi u projektnom zadatku i ponudi za gradnju prioritetne dionice.

Tužilaštvo na čijem je čelu Milivoje Katnić odranije provjerava i da li je Brajović zaradio 150 hiljada eura od navodno fingirane prodaje zemljišta u Danilovgradu te da li mu je optuženi biznismen Duško Knežević otpisao dug od najmanje 50 hiljada eura sa rivolving kartice u Atlas banci.

"Navedeni predmet se nalazi u fazi izviđaja, a više informacija i podataka se ne može dati radi zaštite interesa krivičnog postupka", kazali su iz SDT.

Povodom ovog slučaja, Brajović je saslušan sredinom maja ove godine.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.