Spašavali ugrožene objekte

Podgorički vatrogasci u protekla 24 časa imali 33 intervencije

U prethodna 24 časa, pripadnici Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada realizovali su ukupno 33 intervencije.

"Najbrojniji su bili požari kojih je u navedenom periodu bilo ukupno 20. Požari su gašeni na sljedećim lokacijama: Botun, kod "KAP"-a, brdo Srpska, kod deponije, Podhum, Golubovci, Vranj, Kokoti, Mataguži, Donja Gorica, Lovka, Lužnica, Potkrš , Sadine, Vranj,Tološi, naselje Pejton", navodi se u saopštenju.

Dodali su da je u navedenom periodu izvršena i jedna intervencija otvaranja stana radi ukazivanja pomoći nemoćnom licu i prevoz dvije cistijerne sa vodom za piće u bezvodna područja grada.

Takođe izvršili su i jednu intervenciju saniranja kolovoza nakon saobraćajne nesreće, a u toku prethodne noći izvršena je dezinfekcija KBC-a, domova zdravlja, hitne medicinske pomoći i klinike “Dijagnostika”.

"Zbog povećenog obima posla i brojnih požara na teritoriji susjedne opštine Danilovgrad, pripadnici Službe zaštite Glavnog grada su prethodne noći pružali pomoć kolegama iz Danilovgrada", ističu u saopštenju.

Kazali su da su trenutno aktivni požari u selu Lovka,Lužnica i u Kloptu.

"Požari u selu Lovka i Klopot se drže pod kontrolom pri čemu se štite obližnji objekti, a požar na Lužnici je stavljen pod kontrolom i trenutno ne ugrožava objekte", poručili su iz Službe.

Ostale intervencije odnose se na službene i druge izlaske kao i ostale intervencije iz nadležnosti službe.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.