Hrapović: Situacija u Pljevljima povoljnija, zdravstveni radnici na visini zadatka
Foto: MZD

U pljevaljskoj bolnici trenutno devet COVID pacijenata

Hrapović: Situacija u Pljevljima povoljnija, zdravstveni radnici na visini zadatka

Ministar zdravlja, Kenan Hrapović obišao je danas zdravstvene ustanove u Pljevljima i uvjerio se u uspješan način organizacije njihovog rada i funkcionisanja u periodu epidemije koronavirusa.

"Sve zdravstvene institucije u Pljevjima, Opšta bolnica, Dom zdravlja, kao i jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć organizovani su na način da svi pacijenti dobijaju pravovremenu zdravstvenu zaštitu, a posebna pažnja usmjerena je na one koji su zaraženi ili se sumnja na infekciju Covidom19", rekao je Hrapović.

Navodeći da se pljevaljskoj bolnici trenutno nalazi devet COVID pacijenata i jedan sa sumnjom na infekciju, koji se nalazi u trijažnom punktu. Svi hospitalizovani pacijenti su sa lakšom kliničkom slikom.

"Ova ustanova, na čelu sa menadžmentom i osobljem, organizovala je rad na svim odjeljenjima u skladu sa protokolima struke kako bi se rizik od infekcije, kako zaposlenih, tako i pacijenata sveo na minimum, a zdravstvena briga i njega onima kojima je potrebna odvijala nesmetano. Za ovo posebnu zahvalnost izražavam zdravstvenim radnicima i saradnicima, kao i nemedicinskom osoblju, koji svako u okviru svojih ingerencija obavlja  poslove angažovanije nego ikad, a sve c ciljem uspješne borbe protiv epidemije“, rekao je Hrapović.

Kako je kazao, bolnica u Pljevljima raspolaže sa pet respiratora, od čega su tri transportna, što je posebno značajno za ustanovu paviljonskog tipa kakva je ova bolnica.

unnamed5

Takođe, kako je dodao, sve zdravstvene ustanove imaju dovoljno lične zaštitne i medicinske opreme i zalihe se zanavljaju na vrijeme i u skladu sa potrebama, o čemu menadžment posebno mora voditi računa.

ističući da Dom zdravlja i jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Pljevljima, tačnije zaposleni u ovim ustanovama, takođe vanrednim naporima daju nemjerljiv doprinos naporima da se suzbije širenje infekcije na teritoriji opštine.

"Uzimajući u obzir broj novooboljelih od koronavirusa u Pljevljima, možemo biti blagi optimisti da se situacija sa epidemijom u gradu polako smiruje. Svjedoci smo ipak kako je granica od nijednog do više stotina oboljelih za samo nekoliko dana krhka i tanka i kako odgovornim odnosom prema epidemiološkim preporukama svi možemo biti dio rješenja'', kazao je Hrapović.

Ministar je apelovo na sve građane Pljevalja da strogo vode računa o svom, ali i zdravlju svojih najbližih, kako bi kao društvo i zajednica bili pobjednici pošasti virusa koji je pokorio cijeli svijet.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.