Prava ljetnja poslastica: Sendvič-keks će ispuniti vaša očekivanja
Ilustracija

Prava ljetnja poslastica: Sendvič-keks će ispuniti vaša očekivanja

Kad ne znate da li vam se više jede keks ili sladoled, uzmite oboje i napravite brzinski "slatkiš" koji će da vas osvježi.

Tražite li brzo gotovu, hrskavu i hladnu ljetnju poslasticu - sendvič-keks će da ispuni vaša očekivanja. Ako vam je prevruće za razmišljanje i prljanje posuđa, najednostavnije što možete da učinite je da kupite omiljeni sladoled i keks.

Veličina je bitna

Idealan keks za sendviče su oni većeg prečnika. Bilo bi dobro da nisu previše prhki jer ih je izazov jesti, a da se ne izmrve u hiljadu komada. Ako želite da i izgledaju lijepo za goste, dobar dodatak su i jestive šarene, ili čokoladne mrvice.

Najbolji sladoled

Nema sumnje da od kvaliteta sladoleda zavisi ukus sendvič-keksa, ali prilikom kupovine birajte mekane i kremaste vrste koje je lako da oblikujete.

Trik s kutijom

Sladoled u kartonskim čašama i posudama koje mogu da se presijeku i olakšavaju posao. Oštrim nožem isjecite pakovanje kako biste dobili dijelove kojima potom odvojite kartonsku ivicu. Ako se odlučite za takvu metodu, trebaće vam i dovoljno široki keksi.

Kašika za sladoled

Umjesto sjeckanja kutije, sladoled možete da vadite kašikom za sladoled kojom ćete da napravite pravilne kugle. Smjestite svaku kuglu na keks i zatim je lagano spljoštite. Ako pravite domaći sladoled, napravite ga u plehu i vadite pomoću okruglog kalupa.

Za kasnije…

Kako se ne bi rastopili prije nego što odlučite da ih pojedete, ili stignu gosti, zamotajte svaki sendvič u prozirnu foliju ili papir za pečenje, vratite u zamrzivač pa odmotajte nešto malo prije posluživanja.

 

Izvor: Stil / punkufer.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.