U cilju suzbijanja širenja koronavirusa

Janković: Vrši se dezinfekcija zdravstvenih ustanova i drugih lokacija na kojima se okuplja veći broj ljudi

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Goran Janković kazao je da pripadnici ove službe u sklopu svojih redovnih poslova i zadataka obavljaju i poslove dezinfekcije javnih površina, kao i svih mjesta na kojima dolazi do većeg okupljanja građana, a sve u cilju suzbijanja širenja koronavirusa.

"Ono što je specifično jeste da se te aktivnosti sprovode u kasnijim večernjim satima zbog smanjene frekvencije ljudi, a nedjeljno se dezinfekcija vrši dva puta, kako zdravstvenih ustanova, tako i drugih lokacija na kojima se okuplja veži broj sugrađana. Poseban akcenat je dat na dezinfekciju lokacija odnosno ustanova gdje se vrši prijem lica koja su pozitivna na koronavirus“ saopštio je Janković.

On je naglasio da se dezinfekcija pored teritorije glavnog grada sprovodi i na teritoriji Opštine Tuzi i na teritoriji gradske opštine Golubovci.

„Nakon pojave navedenog virusa unutar Službe zaštite i spašavanja oformljen je poseban Tim za hemijsko - biološko - radiološko i nuklearne akcidente. Taj tim će u narednom periodu u skladu sa mogućnostima i opremom sa kojom raspolažemo vršiti i dezinfekciju unutrašnjih prostora na onim mjestima na kojima postoji posebna potreba, a u skladu sa instrukcijama Instituta za javno zdravlje“ saopštio je Janković, podsjećajući da su takođe radili na upozorenju građana na obavezu poštovanja mjera fizičke distance i korišćenja zaštitnih maski.

„U narednom periodu, Služba zaštite i spašavanja će sprovoditi sve aktivnosti na ovom planu i obavljati sve one aktivnosti poslove i zadatke koji su propisani Zakonom o zaštiti i spašavanju“, zaključio je Janković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.