Kenan Hrapović

Hrapović u Skupštini

"Izbori uz poštovanje mjera mogu se bezbjedno održati, ali ako ih svi ne budu poštovali ne možete tražiti da ja budem odgovoran"

Zdravstvene institucije koje prate epidemilošku situaciju smatraju da izbori u Crnoj Gori uz poštovanje mjera mogu biti bezbjedno održani, saopštio je danas ministar zdravlja Kenan Hrapović.

On je to rekao u Skupštini odgovarajući na pitanje poslanice Demokratskog fronta Vere Bulatović, da li misli da je organzovanje izbora bezbjedno i hoće li preuzeti odgovornost ako dođe do širenja zaraze nakon izbora.

Hrapović je rekao da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori ozbiljna, i u više pravaca izazovnija, ali da to nije neočekivano.

Hrapović je kazao da je situacija odraz dijelom nepoštovanja mjera pojedinaca, a dijelom stvorene atmosfere da je fingirana i da opasnost od kovida ne postoji što je iz klupa pojedinih opozicionih poslanika ponavljano.

“Sigurno je u značajnoj mjeri na ponašanje i nepoštovanje mjera uticalo organizovanje skupova, na kojima je prisustvovao značajno veći broj osoba od broja definisanih propisanim mjerama. Nijesu se poštovale mjere, niti preporuke struke, koje su govorile da je svako okupljanje rizik”, kazao je Hrapović.

Prema njegovim riječima, sve to je uticalo da je današnja epidemiološka situacija složenija nego u prvom talasu, ali je daleko od one koja bi dovela u pitanju izbore.

Hrapović je kazao da je Državna izborna komisija dobila preporuke i u je izrada dokumenta kako bi se izbori sproveli na bezbjedan način i za glasače i za izbornu administraciju.

“Ako se budemo pridržavali pravila DIK-a, onda se rizik minimizira da će izbornim procesom btii ugroženo bilo čije zdravlje”, rekao je Hrapović.

On je naveo da su izbori održani u nekim zemljama gdje je situacija gora nego što je u Crnoj Gori.

“Zdravstvene institucije koje prate epidemilošku situaciju smatraju da se izbori uz poštovanje mjera mogu bezbjedno održati, ali ako ih svi ne budu poštovali ne možete tražiti da ja budem odgovoran za neodgovorno ponašanje pojedinaca i neodgovornih grupa”, poručio je Hrapović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.