Medojević: Da li se zaista i sada u vrijeme korona krize odobrava novčana pomoć samo podobnima?
Foto: Marina Medojević

Medojević: Da li se zaista i sada u vrijeme korona krize odobrava novčana pomoć samo podobnima?

Marina Medojević predsjednica Banke hrane u proteklih 10 godina, kazala je da je Vlada Crne Gore u prilici da iz tekuće budžetske rezerve redovno isplaćuje pomoć socijalno najugroženijima, međutim ,kako je navela, kada im se neko obrati za pomoć isti ostaje bez odgovora, dok na kraju ne dobije rješenje da je odustao od zahtjeva.

"Vlada je u prilici da iz tekuće budžetske rezerve zakonito i bez javne kontrole isplaćuje socijalnu pomoć", navela je Medojević i dodala da kada se socijalno ugroženi jave Centrima za socijalni rad u gradovima u kojima žive i napišu molbu za pomoć ona izostaje i nakon dugog perioda čekanja dobiju informaciju da su odustali od traženja iste.

pomoc1

"Primjer u kojem Centar za socijalni rad daje netačne informacije o odustajanju za isplatu pomoći", Foto: Marina Medojević

Upitala je kako je moguće da se pod izgovorom zabrane isplate jednokratne socijalne pomoći daje obrazloženje da su isti odustali od nje.

"Za koga je novac koji je namijenjen socijalno ugoženima namijenjen? Da li se zaista i sada u vrijeme korona krize odobrava novčana pomoć samo podobnima tj. onima koji će sudbinu svoje djece predati u ruke režimu?", dodala je Medojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.