SNP će nastupiti samostalno?

Razmatraju najbolji model

SNP će nastupiti samostalno?

Izvršni odbor Socijalističke narodne partije Crne Gore SNP juče je u proširenom sastavu nekoliko sati raspravljao o najboljem modelu nastupa na izborima 30. avgusta, a kako piše Dan, najbliži su odluci da nastupe samostalno.

Danu je iz te partije nezvanično rečeno da većina članova ne podržava formiranje koalicione liste jer su nakon izbora 2016. godine, kada su bili dio koalicije Ključ, procijenili da su ostali kratkih rukava. Konačnu odluku o nastupu na izborima donijeće glavni odbor ovih dana. Već za danas je zakazana sjednica tog stranačkog tijela, koja će se održati u elektronskom formatu onlajn.

Na dnevnom redu će se naći četiri tačke, i to predlog odluke o otvaranju unutarpartijskog postupka predlaganja i utvrđivanja kandidata SNP CG za poslanike u Skupštini Crne Gore, predlog odluke o kriterijumima za predlaganje i izbor kandidata SNP CG za poslanike u Skupštini Crne Gore, te predlog odluke o otvaranju unutarpartijskog postupka predlaganja i utvrđivanja kandidata SNP za odbornike u skupštinama opština Andrijevica, Budva, Gusinje i Kotor i predlog odluke o kriterijumima za predlaganje i izbor kandidata SNP za odbornike u skupštinama opština Andrijevica, Budva, Gusinje iKotor.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković je nakon jučerašnje sjednice kratko kazao da će odluku o nastupu na izborima donijeti na sjednici glavnog odbora partije i to možda već do nedjelje.

“Sjednica izvršnog odbora partije u proširenom sastavu je završena, ali nismo mogli da donosimo nikakvu odluku jer to tijelo nema takve ingerencije. Zbog postupka predlaganja mogućih kandidata za lokalne izbore i za poslanike u Skupštini Crne Gore, sazvali smo predsjednike opštinskih odbora i sa njima napravili konsultacije. Odluku o nastupu na izborima donijeće glavni odbor, vjerovatno negdje van Podgorice, zbog svih mjera koje je Nacionalno koordinaciono tijelo propisalo i vjerujem da ćemo možda već do nedjelje i to završiti”, rekao je Joković.

SNP se od početka zalagao za nastup opozicije na jedinstvenoj listi, tvrdeći da je to najbolji put do pobjede, odnosno smjene vlasti, ali su, nakon što je ta opcija propala, u više navrata isticali da su spremni i za samostalan nastup ukoliko im ničija politika ne bude dovoljno bliska da sa nekim oforme koaliciju.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.