Reagavanje NSD-a: Mandić nikad više poslanik opozicije
Foto: Skupština CG

Reagavanje NSD-a: Mandić nikad više poslanik opozicije

Andrija Mandić vodiće Novu srpsku demokratiju na izborima, a u skupštinskoj sali, nakon toga, boraviće jedino kao poslanik parlamentarne većine, nikada više kao poslanik opozicije, saopštio je portparol te stranke Marko Kovačević.

On tvrdi da je vlast u panici, a da su najbolji dokaz lažne vijesti vezano za sjednicu Glavnog odbora NSD.

Dnevne novine objavile su jutros da je lider NSD kazao je na sjednici da on neće bti na listi DF-a, jer očekuje pobjedu na izborima i visoko mjesto u izvršnoj vlasti.

“Režimska namjera, da iz političkog života, bez borbe isključe predsjednika NSD Andriju Mandića je samo nastavak lažnog suđenja za izmišljeni državni udar drugim sredstvima”, navodi se u saopštenju.

Kovačević je saopštio da je  Mandić juče predložio, a Glavni odbor jednoglasno, bez ijednog glasa protiv i uzdržanih, izglasao svaki od predloga.

“GO je odlučio da NSD učestvuje na narednim parlamentarnim izborima, a takođe je donio odluku da NSD na tim izborima nastupi u najširoj mogućoj opozicionoj koaliciji”, navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o pregovorima sa potencijalnim partnerima, formiran je pregovarački tim koji će nakon razgovora sa svakim od opozicionih političkih subjekata Predsjedništvu stranke i liderima DF-a podnijeti izvještaj i predložiti konkretna rješenja.

 “Nikakve kvote ni mandati nisu pominjani ni dijeljeni na jučerašnjoj sjednici. Nakon završenog glasanja predsjednik stranke se obratio članovima Glavnog odbora i iskazao čvrstu vjeru u pobjedu opozicije na izborima”, saopštio je Kovačević.

Prema riječima portparola NSD-a Mandić je pokazao koliko vjeruje u pobjedu opozicije stavom da neće više nikada biti poslanik opozicije i da poraz na izborima nije opcija kojom će se rukovoditi NSD I DF.

“Kao predsjednik stranke on će nas voditi u pobjedu na ovim izborima, a u skupštinskoj sali, nakon izbora, boraviće jedino kao poslanik parlamentarne većine”, navodi se u saopštenju.

Navodi da su lažna vijest o diobi mandata među opozicionim strankama i pouzdane informacije po tom pitanju u direktnoj funkciji zavađanja opozicije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.