Smolović: 13.jul duboko urezan u savremenu crnogorsku istoriju
Petar Smolović

Čestitka za Dan državnosti

Smolović: 13.jul duboko urezan u savremenu crnogorsku istoriju

13. jul je duboko urezan u savremenu crnogorsku istoriju, istakao je predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović u čestitki povodom Dana državnosti, 13. jula.

Smolović je istakao da je ovaj važan istorijski datum uspio da spoji Crnu Goru u njenim ključim dostignućima.

"Mi obilježavamo sjećanje na 13.jul 1878. godine kada je Crne Gora formalno dobila međunarodno priznjanje i 13. jul 1941.godine kada je najmanja država u Evropi imala hrabrosti da ustane protiv fašizma. Zbog tih istorijskih trenutaka, 13. jul je duboko urezan u savremenu crnogorsku istoriju i na kojem danas počiva nezavisna i građanska Crna Gora.

U ime antifašističke prošlosti i evropske budućnosti, čestitam Vam Dan državnosti i ujedno pozivam da svi zajedno gradimo modernu Crnu Goru na temeljima multikulturalnog i multikonfesionalnog zajedništva kao našeg najvećeg bogatstva", poručio je Smolović u čestitki.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.