Beranac pobijedio koronu: Lično sam se uvijerio koliko je virus težak, čuvajte se
Aleksandar Šćekić

Najteže mu pada odvojenost od porodice, novorođenu ćerku vidio jednom

Beranac pobijedio koronu: Lično sam se uvijerio koliko je virus težak, čuvajte se

Aleksandar Šćekić zvanično je prvi crnogorski fudbaler koji je imao i pobijedio korona virus.

Visoka temperatura, malaksalost, bol u grudima, zglobovima i mišićima, praćen kašljem sve najteže simptome ove bolesti osjetio je vezista Partizana. Član našeg najboljeg državnog tima bio je nekoliko dana vezan za postelju, a nakon što se u potpunosti oporavio i priključio pripremama "crno-bijelih za Pobjedinu Arenu je govorio o iskustvu sa neprijateljem čovječanstva zvanim kovid-19.

“Osjetio sam neprijatnosti nakon finala Kupa. Sve je ukazivalo na korona virus. Testiran sam. Nalaz je bio pozitivan. Tri-četiri dana imao sam zdravstvenih problema. Sve ono što prati kovid-19. Nijesam mogao da ustanem iz kreveta. Lično sam se uvjerio koliko ovaj virus zna da bude težak. Zato apelujem na sve ljude da se čuvaju”, rekao je Šćekić za Pobjedu, a onda nastavio:

“Poslije nekoliko dana izborio sam se sa bolešću. Ponovo sam testiran. Rezultati su drugi put bili negativni. Sada je sve u redu. Nemam nikakvih smetnji. Počeo sam da treniram, ispočetka malo sam, a potom i sa ekipom. Sve ide svojim tokom”, dodao je korpuletni Beranac.

Bilo je svjetski poznatih igrača koji su dobili borbu sa koronom, s tim što je nekima trebalo duže da povrate snagu ili uđu u redovan trenažni proces.

“Kod mene nije bio takav slučaj. Čim je virus prošao, mogao sam da radim sve normalno. Nijesam imao nikakvih smetnji ni tokom prvih treninga. I sada radim punim intenzitetom na pripremama Partizana”, kazao je Šćekić.

Dvadeset osmogodišnji reprezentativac Crne Gore dugo je odvojen od porodice. On je u Beogradu, a familija u Beranama. Zbog prvog talasa pandemije nije mogao da otputuje kod svojih u rodni grad, niti da ih dočeka u prijestonici Srbije zbog zatvorenih granica. U međuvremenu je treći put postao otac, ali najmlađu kćerku Teonu je samo jednom vidio u posljednjih četiri mjeseca.

“Obećao sam đeci da ću doći kući. Pitaju me svakog dana što me nema, ne znam što više da im kažem. Najmlađu kćerku sam jednom samo vidio. Nedostaje mi porodica, a teško da ću brzo uspjeti da odem do njih. Počele su nam pripreme, uskoro idemo na Zlatibor, a ni oni ne mogu da dođu kod mene. Pandemija je sve poremetila, ali moramo i sa ovim da izađemo na kraj”, emotivan je Šćekić.

Nedavno završena sezona nije bila uspješna za Partizan, koji je u prvenstvu mnogo zaostao za šampionskim timom Crvene zvezde, dok je u finalu Kupa poražen od Vojvodine na penal ruletu.

“Takmičarska godina bez trofeja ne može da bude dobra za Partizan. Kiksali smo u nekim utakmicama tokom prvenstva, a u polufinalu Kupa smo izbacili vječitog rivala. Vjerovali smo u taj trofej, ali nijesmo uspjeli da slavimo poslije penala. Prije toga nijesmo imali sreće u Ligi Evrope, pogotovo u onom meču u Alkmaru gdje smo ispustili pobjedu”, dodao je Šćekić.

Visoki vezista je pružao dobre partije na ino sceni, kao i u oba takmičenja u Srbiji. Na zimu je imao ponudu iz Španije, ali je ostao u Humskoj 1.

“Zadovoljan sam svojim partijama. Odigrao sam dosta utakmica, dao dva gola u Super ligi, ali osjećaj ne može da bude potpun kada nijesmo osvojili ništa. Bilo je ponuda u januarskom prelaznom roku, ali sam ostao u klubu. Sviđa mi se u Partizanu sa kojim imam ugovor još godinu. Vidjećemo što će biti, ali ne bih imao ništa protiv da ostanem ovdje i dalje”, ističe Šćekić.

“Crno-bijeli” se već spremaju za naredne izazove…

“Titula je prioritet. Uradićemo sve da trofej vratimo u naše vitrine. Imamo kvalitetnu ekipu i mislim da je vrijeme da prekinemo sušni period. Navijači čekaju titulu od 2017. godine i nadam se da ćemo ih obradovati na kraju sljedeće sezone. Naravno, najveće ambicije imamo i u Kupu”, naglašava Šćekić.

Crnu Goru na jesen očekuje Liga nacija. ,,Hrabri sokoli su u grupi sa Kiprom, Azerbejdžanom i Luksemburgom. Biće to novi početak nakon kvalifikacija za zaborav…

“Pratile su nas brojne nedaće u prošlom ciklusu. Svi znamo kroz što smo prošli, uz činjenicu da smo stalno imali kadrovskih problema. Nadam se da toga više neće biti, makar ne u tolikoj mjeri. Nedavno se teže povrijedio Vešović i njega nećemo imati ove godine. Želim mu brz oporavak. Odmah smo u hendikepu, ali vjerujem da će ostali biti zdravi. Moramo da zapnemo i vratimo reprezentaciju na nivo koji je imala. Borićemo se za prvo mjesto u grupi Lige nacija, a iskreno mislim da će doći dan kada će Crna Gora zaigrati na velikom takmičenju”, zaključio je Šćekić koji je prošao sve naše mlađe selekcije, a tokom karijere je branio boje Berana, Lovćena, Jedinstva, Bokelja i turskog Genčebirligija.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.