CG ima prilično dobar bilans u evropskim integracijama
Robert Veber

Veber ocijenio

CG ima prilično dobar bilans u evropskim integracijama

Otvaranje posljednjeg pregovaračkog Poglavlja 8 - Konkurencija, uz tri privremeno zatvorena, prilično su dobar bilans u evropskim integracijama Crne Gore, ocijenio je njemački ambasador u Podgorici Robert Veber.

On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) saopštio da bi sada trebalo nastaviti tom dinamikom, i zatvarati preostala pregovaračka poglavlja.

"Crna Gora je juče otvorila posljednje poglavlje, a tri su privremeno zatvorena. To je, rekao bih, prilično dobar bilans. Sada predstoji da radimo dalje i da polako zatvaramo ostala poglavlja", rekao je Veber.

Podsjećamo, Njemačka danas 13. put preuzima rotirajuće šestomjesečno predsjedavanje EU. Veber navodi će u fokusu npredsjedavanja njegove zemlje biti borba protiv koronavirusa, ali i savladavanje ekonomskih posljedica pandemije.

"Ne smijemo ostaviti ostale strateške teme, prije svega Bregzit, sprovođenje ugovora o Bregzitu, ali i višegodišnji budžet za finansiranje EU", rekao je Veber.

Tu su, kaže, i teme koje se odnose na stabilizaciju regiona, ali i nastavljenje procesa pregovora o pristupanju zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.