SNP: Direktori KCCG zaboravili šta znači biti ljekar, odbranu policije da ostave onima kojima je to posao
Socijalistička narodna partija

"Zbog visokih plata zaboravili suštinu Hipokratove zakletve"

SNP: Direktori KCCG zaboravili šta znači biti ljekar, odbranu policije da ostave onima kojima je to posao

Socijalistička narodna partija (SNP) reagovala je na izjavu direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) Bobana Mugoše u kojem je on osudio napade na pripadnike Uprave policije (UP) u Budvi, poručivši mu da prestane da bude "politbiro DPS-a", već da krene da se bavi stručnim poslom za koje je plaćen.

"NKT je tako kroz svog glasnogovornika Bobana Mugošu opravdalo brutalnu upotrebu sile prema građanima Budve, ne vodeći računa o torturi koju su preživjeli Budvani, uključujući i djecu kojima je ubačen suzavac u salu u kojoj su trenirala", istakli su iz SNP-a.

Oni su kazali da su slično postupili i članovi Kolegijuma direktora KCCG time što su javno osudili svoje kolege koji su dali podršku Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, i time im kako smatraju direktno uskratili pravo na slobodu vjeroispovjesti kao osnovno ljudsko pravo.

Iz SNP-a su im poručili da su direktori KCCG odavno zaboravili šta znači biti ljekar, a visoke plate, apanaže i privilegije učinile su da zanemare suštinu Hipokratove zakletve.

"Socijalistička narodna partija Crne Gore poziva direktora Instituta za javno zdravlje da radi svoj posao, da se ne bavi politikom jer mu to ni po čemu ni pripada, a da odbranu pripadnika policije ostavi Veselinu Veljoviću i Mevludinu Nuhodžiću, zbog čijih je neodgovornih odluka i došlo do cijelog haosa u Budvi, ali i u drugim gradovima Crne Gore. Međutim, uzalud je svim članovima NKT-a i svim pripadnicima režima jer, u pokušaju da sačuvaju pozicije, brane neodbranjivo i bacaju ljagu na svoja i imena svojih porodica, predaka i potomaka", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.