Mašković: Mladi ne smiju biti ničije oružije
Foto: Facebook

NVO Centar za razvoj i afirmaciju mladih pozvao studente da misle svojom glaovm

Mašković: Mladi ne smiju biti ničije oružije

Predsjednik NVO "Centar za afirmaciju i razvoj mladih” Miloš Mašković ocijenio je da mladi ljudi, uključujući i studente ne bi smjeli biti ničije oružje. Moleban je juče održan ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Molebanu su prisustvovali između ostalih i studenti okupljeni oko "Studentske inicijative za odbranu svetinja", koji su ispred hrama raširili transparent na kojem piše: "Studenti ne daju svetinje".

"Ovo je veoma osjetljivo pitanje i ne dopada mi se način na koji mladi postaju dio ove priče. Nije pametno da u trenutku kada se Crna Gora bori sa drugim talasom epidemije koronavirusa mladi postaju nosioci protesta bilo koje vrste.”

On je istakao da je u demokratskom društvu normalno da mladi iskazuju svoje stavove kroz proteste, ali ne usred epidemije i na način koji je suprotan zakonu. 

"Veoma je rizično organizovati bilo kakve proteste kada je stopa zaraženih aktuelnim virusom u porastu. Mladi bi trebali da vode računa o načinu na koji izražavaju svoje nezadovoljstvo i ne trebaju dozvoliti da budu ničije oružje. To nije dobro za razvoj društva u cjelosti, a ne bih želio da se zbog nečijih poziva na proteste doprinese lošijem epidemiološkom statusu, ne samo mladih, već čitave Crne Gore.”

Mašković je izrazio nadu da će mladi ubuduće planirati pametnije, te da će poštovati zakon i epidemiloške mjere koje su trenutno na snazi.

"Nadam se da mladi neće biti podložni uticajima različitih struktura, te da će poštovati zakon i važeće epidemiološke mjere. Takođe se nadam da njihova mladost, hrabrost i srčanost neće biti usmjerena na pogrešan način i da će prije svega čuvati svoje dostojanstvo. Ostanite doma, čuvajte sebe i svoje porodice!”

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.