Breskvu možete da jedete u neograničenim količinama, zdrava u svim oblicima
Ilustracija

Breskvu možete da jedete u neograničenim količinama, zdrava u svim oblicima

Sočnu i aromatičnu breskvu možete da jedete u neograničenim količinama jer je višestruko korisna. Zbog odnosa kalijuma i natrijuma, a koji iznosi 7 prema 1, izuzetno je djelotvorna za sve koji imaju probleme sa oticanjem i malokrvnošću.

Sok od breskve se preporučuje bolesnicima sa srčanom aritmijom, smanjenim lučenjem želudačne kisjeline, osjetljivim nervnim sistemom.

Sok jedino ne treba da piju dijabetičari i alergične osobe.

Breskvino ulje, koje se dobija hladnim cijeđenjem iz njenih koštica, posebno je traženo u svijetu.

Pokazalo se da je izvanredno sredstvo za spoljašnju, kao i za unutrašnju upotrebu.

Oralno uzeto djeluje kao odličan laksativ i snižava holesterol, dok u spoljašnjoj upotrebi postiže izvanredne rezultate kod liječenja ekcema i zaštiti kože. Zbog bogatstva minerala i vitamina preporučuje se za masažu osjetljive, suve i starije kože, koja postaje gipka i elastična. Zbog brojnih prednosti, ulje iz koštica breskve je, primjera radi, izuzetno popularno u Velikoj Britaniji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.