Zaposleni u Upravi za šume Srbije prelazili ilegalno u CG da posjete porodicu
Ilustracija

U Rožajama podnijete krivične prijave zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima

Zaposleni u Upravi za šume Srbije prelazili ilegalno u CG da posjete porodicu

Rožajska policija podnijela je krivične prijave protiv tri lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Sumnja se da su ovo krivično djelo izvršili I.P. (59), zaposleni u Upravi za šume Republike Srbije čiji je i državljanin, M.B. (52), takođe državljanin Republike Srbije i pripadnik policije ove države, te i S.B. (53) iz Rožaja.

"Osumnjičeni I.P. i M.B. koji su radno angažovani i imaju prebivalište u Republici Srbiji su, sumnja se, krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti izvršili na način što su ilegalno prelazili državnu granicu i ulazili u Crnu Goru kako bi posjetili članove svoje porodice, na taj način izbjegavajući da se podvrgnu zdravstveno – sanitarnim mjerama.

Osim toga, sumnja se da je isto krivično djelo izvršio i S.B. na način što je ušao na teritoriju Crne Gore iz Republike Srbije preko teritorije Kosova, kako bi izbjegao mjere iz nadležnosti sanitarne inspekcije", saopšteno je iz policije.

Iz policije podsjećaju da se Srbija ne nalazi na listi država iz kojih dolazak u Crnu Goru ne predstavlja predmet posebnih ograničenja i javno zdravstvenih mjera.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.