Srbija: Poplave u sedam opština, rijeka u Ljuboviji odnijela tri mosta
Foto: Tanjug

Srbija: Poplave u sedam opština, rijeka u Ljuboviji odnijela tri mosta

Vanredna situacija u Srbiji zbog rasta vodostaja i poplava na snazi je u Osečini, Кrupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju i Кosjeriću, a poplavljeno je više od 700 domaćinstava, javio je RTS. Rijeka u Ljuboviji odnijela tri mosta.

Rijeka Ljubovidja je srušila tri mosta u Ljuboviji. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva. Skrapež se izlio u centru Кosjerića i poplavio pedesetak objekata.

Očekuju se porasti vodostaja na Tamnavi i Кolubari, preventivno su spremni džakovi i pijesak, a teren se obilazi 24 sata dnevno. U 12.00 će zasijedati Štab za vanredne situacije u Obrenovcu.

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Goran Nikolić kazao je za RTS da je najkritičnije stanje za sada u Ljuboviji i Guči, jer je u ranim jutarnjim satima bilo jake kiše.

Nabujala rijeka Ljubovidja srušila je jutros i treći most u tom gradu, u kome je jedan dio grada bez struje, a situacija se ocjenjuje kao opasna, javio je RTS.

Kako se navodi, poplavljen je centar opštine Ljubovija a problematično je i u gornjem toku rijeke.

Zbog poplava je evakuisano oko 200 domaćinstava a izvjesno je da će se evakuacija nastaviti.

U jednom dijelu grada isključena je struja, pa je trenutno oko 50 domaćinstava bez struje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.