Prijatelji tvrde da je dom namjerno izbacio

Starica od 94 godine završila u zatvor: Odbijala da plati stanarinu u domu

Ova baka je čitav život poštovala zakon. Međutim sve se promijenilo u njenoj 94. godini kada Ficdžerald odlučila da više ne plaća smještaj u domu za stare, jer je osjećala da neće doživjeti rođendan.

Iako nije mogla ni da zamisli da će svoju 94. godinu života dočekati u zatvoru, ostali penzioneri u tom staračkom domu imaju drugačije priče zašto je ova starica zavšila iza rešetaka.

Uprava doma tvrdi da je starica odbila da plati stanarinu za naredna tri mjeseca, jer je očekivala da će ubrzo umrijeti, prenosi Prva.rs.

Ficdžerald je kasnije tvrdila kako je pokušavala da plati, nakon što je zaboravila, ali dom nije htio da primi novac. Sumnja da je to učinjeno namjerno kako bi je izbacili, jer joj je bila potrebna dodatna njega.

Starici Ficdžerald je u domu bilo lijepo i tako je stekla prijatelje pa je zato i odbijala da ode. Mjeseci su prošli, a vlasnici doma su insistirali da se ona iseli. Rekli su joj da neće da prihvate novac i pozvali policiju.

Ona je pretrpjela pakao, jer su upravnici doma policiji saopštili da je Ficdžerald uljez iako je u domu od 2011. godine.

Boravak u zatvoru joj je jako teško pao, budući da su je zatvorenici konstantno podsjećali da je u zatvoru nepravedno tretirana kao najgori zločinac.

Vrlo brzo, Ficdžeraldin prijatelj je platio kauciju i starica se našla na slobodi. Našla je i novi dom, a morala je i da se pripremi za suđenje.

Nakon što je javnost saznala za njenu priču, počeli su da je sažaljevaju, pa je tako sud odbio njen slučaj.

Dok vlada pokušava da joj nađe novi dom, Ficdžerald trenutno boravi u motelu. Nažalost, do sada je potrošila svu svoju ušteđevinu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.