Nakon 83 dana u Engleskoj prodavnice otvorile ponovo svoja vrata
Ilustracija

Zbog pandemije bio zabranjen rad

Nakon 83 dana u Engleskoj prodavnice otvorile ponovo svoja vrata

Nakon 83 dana tokom kojih im je zbog pandemije bio zabranjen rad, trgovine neesencijalnom robom u Engleskoj otvorile su danas ponovo svoja vrata i tako započele svoj put ka oporavku.

Trgovine su zatvorene 23. marta kada je premijer Boris Johnson uveo karantin kako bi zaustavio širenje virusa. Iako su otvorene pijace i saloni automobila ponovo otvoreni 1. juna, trgovci su morali još da sačekaju.

Otvaranje se odnosi samo na Englesku. Prodavnice u Škotskoj i Velsu čekaju uputstva svojih administracija o tome kada mogu da nastave s radom a trgovine neesencijalnom robom u Sjevernoj Irskoj otvorene su u petak, javlja Rojters.

Ponovna potrošnja od strane kupaca ključna je za oporavak Britanije nakon što su službeni podaci u petak pokazali da je ekonomija opala za četvrtinu tokom marta i aprila.

Veliki gubici

Britanski konzorcijum za maloprodaju smatra da je zatvaranje koštalo neprehrambene prodavnice 1,8 milijardi funti (2,3 milijarde dolara) sedmično izgubljenih prihoda.

Ipak, trgovine će da izgledaju drugačije nego ranije jer će morati da poštuju higijenske i mjere i propise o udaljenosti. Kupci se suočavaju s redovima van prodavnica, ograničenim brojem unutar objekta te ograničenjima koja se odnose na isprobavanje proizvoda.

I dok će neki lanci poput Primarka koji nemaju online prodaju pa tokom pandemije nisu zaradili ni centa otvoriti sve svoje prodavnice, drugi poput Marks&Spencera ili Rival Next otvaraće radnje postepeno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.