Aleksandar Popov

Popov ocijenio

"Crna Gora kolateralna šteta medijske situacije u Srbiji"

U ovoj zagriјanој situaciji sve što dođe iz Crne Gore i što ima šanse da se negativno ргоtumači, to se i protumači od stranе naše vlasti, smatra Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam. On u intervjuu Pobjedi i kaže da zbog Kosova vlasti u Beogradu "Republiku Srpsku i Crnu Goru smatra rezervnim srpskim državama".

Govoreći o odnosima Srbije i Сгпе Gore, Popov kaže da je očigledno da se ova situacija u obijje države koristi za unutrašnjopolitičke svrhe, od koje, smatra on, štetu imaju građani obje zemlje.

"Čak se politizovalo i pitanje ulaska gradana Srbije u Crnu Goru, jer se smatra da је to više političa odluka, nego zdravstvena - iako је ambasador Сгnе Gore u Srbiji Tarzan Milošević izjavio da se čeka da se u Srbiji stabilizuje virusološka situаciја i da ćе se dozvoliti gradanirna Srbije da normalno uđu u Crnu Goru", kazao je Popov.

Kad je riječ o propagandi koja se u Srbiji vodi protiv Crne Gore, Popov kaže da je Crna Gora "samo kolateralna šteta ukupne medijske situacije u Srblji".

"Vladajuća stranka је sada čak više nego u vrijeme Miloševića stavila medije pod svoju kontrolu. Objektivno izvještavaju televizije N1 i Nova S i list Danas i neki lokalni mediji, ali svi oni imaju ograničen ograničen domet. Iako se pomenute televizije emituju preko kablovskih operatera, vlast preko svojih emitera gleda da im suzi i taj prostor", pojašnjava Popov.

Prava istine о tome kakav је položaj Srba u Crnoj Gori i sve oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kaže Popov, teško da može da dopre do građana Srbije.

"Ovo je nečuvena situacija sa medijima, da ovakvo ponašanje toleriše i međunarodna zajednica i EU, koja sada šalje upozorenja, ali sve je to u nekoj blagoj formi. Očigledno је dа Vučić nа to nе obraća pažnju", smatra Popov.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.