Makedonska glumica optužena za šverc kokaina
Ilustracija

Makedonska glumica optužena za šverc kokaina

Vlasti Sjeverne Makedonije podigle su optužnicu protiv glumice Silvije Stojanovske i njenog supruga Voislava Budisavljevića zbog šverca kokaina iz Kolumbije.

Tužilažtvo za organizovani kriminal saopštilo je da je istragom utvrđeno da su njih dvoje sa još tri osobe koje su optužene u Španiji "kupovali, prenosili i prodavali kokain u ukupnoj količini od 698,8 kilograma".

Jedan od optuženih u Španiji je makedonski državljanin, brat Budisavljevića koji je prvooptuženi u Skoplju i kog je policija Severne Makedonije označila kao lidera te međunarodne kriminalne grupe.

Stojanovska i Budisavljević su uhapšeni u Skoplju 18. decembra 2019. godine, kada je u Madridu zaplijenjeno oko 700 kilograma kokaina. Prema procjeni policije, njegova vrijednost u prodaji na veliko dostigla bi 20 miliona eura.

Tada je saopšteno da je međunarodna akcija suzbijanja nelegalne trgovine drogom realizovana u saradnji policija Severne Makedonije, Španije i Kolumbije, u koordinaciji sa američkom agencijom za borbu protiv trgovine drogom (DEA).

Makedonsko Tužilaštvo za organizvani kriminal navodi u optužnici da je sprovelo sveobuhvatnan istražan postupak nakon međunarodne operacije "Kolibri" u kojoj je uhapšeno pet osoba, od kojih dvoje na teritoriji Sjeverne Makedonije, a troje u Španiji.

Optuženi su, kako se navodi, pripremali i organizovali kupovinu, prevoz i smeštanje kokaina iz Kolumbije u Madridu i tražili kupce.

Sudu u Skoplju je predloženo da produži pritvor prvooptuženom Budisavljeviću i kućni pritvor drugooptuženoj Stojanvskoj, imajući u vidu težinu krvičnog djela i dobro razvijene veze sa kriminalnim strukturama u inostranstvu.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.