Husović u Bijelom Polju: Bošnjačka stranka dala veliki doprinos razvoju sjevera

Husović u Bijelom Polju: Bošnjačka stranka dala veliki doprinos razvoju sjevera

Bošnjačka stranka dala je nesebičan doprinos razvoju sjevera Crne Gore, a prvi smo među političkim partijama koji smo pomenuli regionalni razvoj, poručio je u Bijelom Polju lider Bošnjačke stranke Rafet Husović.

On je prisustvovao sjednici Opštinskog odbora BS u ovom gradu, gdje se razgovaralo o predstojećim parlamentarnim izborima.

Husović je u svom obraćanju istakao važne odluke iz programa BS koje su realizovane.

“Od obnove nezavisnosti Crne Gore, zajedno sa svojim partnerima, realizovali smo važno pitanje da Bošnjaci budu dio Ustava, a jezik bosanski, kao i ostali jezici, budu u službenoj upotrebi. Prvi smo među političkim partijama koji smo pomenuli regionalni razvoj i dali smo nesebičan doprinos razvoju sjevera. Jako smo se zalagali za NATO integracije Crne Gore i zadovoljan sam što smo postali punopravna članica, posebno u ovim vremenima i tako sačuvali stabilnost države”, poručio je predsjednik BS.

Predsjednik OO BS Bijelo Polje Muradif Grbović osvrnuo se na rezultate Bošnjačke stranke na posljednjim izborima.

“Ostvaren je dobar rezultat, ali sam uvjeren da posvećenim radom možemo ostvariti još bolji rezultat. Ovo govorim jer je Bošnjačka stranka državotvorna, građanska i napredna partija”, kazao je Grbović.

Sjednici u Bijelom Polju prisustvovali su i član Predsjedništva BS Mersudin Gredić, koordinator BS za Bijelo Polje Alija Košuta, poslovni direktor BS Admir Adrović i portparol BS Adel Omeragić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.