Džaković: Sumnjam u mirnu predaju vlasti u Budvi
Emisija "Živa istina", Foto: TVCG

Džaković: Sumnjam u mirnu predaju vlasti u Budvi

Nezavisni odbornik iz Budve Stevan Džaković ne vjeruje da je, poslije svega što se desilo u tom gradu, moguća mirna predaja vlasti. "Zavisi od njihovih mentora i njihovih šefova iz Podgorice – ako budu imali imalo obraza prema državi, moraće to tako da urade. Ja čisto sumnjam, ali sačekaćemo, pa ćemo vidjeti", kazao je Džaković, gostujući u emsiji "Živa istina" na TVCG.

Predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović je, na izjavu Džakovića, dodala:

"Ako vam neko kaže 'iskoristićemo sve načine', vjerujete li vi da tu može da dođe do mirne primopredaje?"

Na pitanje da li je nakon svega viđenog u toj opštini moguća mirna primopredaja vlasti, Ivanović je odgovorila:

"To nije pitanje za mene, ja nijesam vlast i nemam šta da predajem, ali mogu reći: da sam ja u takvoj poziciji – da za moju smjenu ima 17 potpisa odbornika – ne bih organizovala nikakve sjednice, moja ostavka bi bila na stolu, nedvosmisleno".

Ivanović je kazala da ne osjeća da ih je koalicija DF i Demokrata pravno i proceduralno nadigrala.

"Uopšte se ne osjećam nadigrano, naprotiv. Ponosna sam na sebe i svoje kolege što smo do kraja ispoštovali sve procedure, što smo bili do kraja strpljivi da u pravnom pogledu ne napravimo grešku", kazala je ona.

Isti osjećaj ima i Džaković. Kaže da vjeruje u pravnu proceduru i, kako se izrazio, pravnu kondiciju.

"Uvjeren sam da smo na pravom putu, da ćemo preko pravnih institucija i države doći do cilja do kojeg smo krenuli", rekao je on u "Živoj sitini".

Ivanović dodaje da će uputiti nadležnom ministarstvu inicijativu u kojoj će tražiti da im rastumači određene pravne norme u vezi sa situacijom u Budvi.

Upitan da li očekuje da se spor, iz ugla Ministarstva javne uprave, riješi do sjednice koja je zakazana za 29. jun, Džaković je odgovorio potvrdno.

Džaković je kazao da se politička atmosfera reflektuje i na njegov privatni život.

"Sreća da su mi djeca mala pa ne kapiraju o čemu se radi kad ovi pjevaju ispred kuće... Moja majka je protina ćerka, moj đed je bio protojerej stavrofor gospodin Radusinović i jako su bliski sa MCP i na sjednici sam pitao imaju li njihov blagoslov za to što rade? Samo ću vam reći da je, tada, moja majka prokomentarisala da, ako večeras dođu sa krstom i budu pjevali sve ono što su iza krsta pjevali – da više nikad neće otići u crkvu. Sad možete da vjerujete o čemu se tu radi", kaže Džaković.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.