Grčka crkva: Joga apsolutno nespojiva sa našom pravoslavnom vjerom
ilustracija

Grčka crkva: Joga apsolutno nespojiva sa našom pravoslavnom vjerom

Grčka crkva kritikovala je praktikovanje joge u borbi protiv stresa zbog koronavirusa, ocjenjujući da je joga "potpuno nespojiva" sa pravoslavnom vjerom.

"Joga je apsolutno nespojiva sa našom pravoslavnom vjerom i nema nikakvo mjesto u životu hrišćana", saopštio je Sinod Grčke pravoslavne crkve.

Joga je "osnovno poglavlje hundizma... nije vrsta fizičke vježbe", dodaje Sinod i precizira da je odlučio da interveniše nakon što je više medija preporučilo jogu u borbi protiv stresa tokom pandemije koronavirusa.

Tokom izolacije koja se postepeno ukida od 4. maja, Grčka pravoslavna crkva je kritikovana zbog insistiranja na tvrdnji da se koronavirus ne širi kroz zajedništvo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.