Aković: Policija će učiniti sve da se turisti u CG osjećaju bezbjednim i da na granicima bude što manje zadržavanja

Crnogorska policija učiniće da se turisti u našoj zemlji osjećaju bezbjednim te da na graničnim prelazima bude što kraće zadržavanja, saopštio je načelnik Regionalnog centra granične policije "Centar" Vasko Aković.

On je podsjetio da je ulazak u Crnu Goru odlukom NKTa dozvoljen iz zemalja sa stopom potvrđenih aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom manjom od 25 slučajeva na 100.000 stanovnika. Nije dozvoljen ulaz rezidenata zemalja koje nisu na pozitivnoj listi koju sačinjava i ažurira na sedam dana Institut za javno zdravlje.

Aković je istakao da su Uprava policije i službenici granične policije dali značajan doprinos borbi protiv korona virusa i importaciju virusa u Crnu Goru.

"Policija spremno dočekuje turističku sezonu i sve turiste. Crna Gora je stabilna, sigurna i bezbjedna destinacija. Pozivam sve turiste da posjete Crnu Goru, biće dobro dočekani a policija će učiniti sve da se turisti osjećaju bezbjednim a granična policija će se potruditi da na graničnim prelazima bude što manje zadržavanja", kazao je Aković.

Kako je kazao, na teritoriju Crne Gore u ponedjeljak su ušla 492 strana državljanina.

Od otvaranja granica, preko graničnog prelaza Božaj, u Crnu Goru ušla su 984 vozila, odnosno 2.170 putnika.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.