Varheji: Očekujem da predstojeći parlamentarni izbori u Srbiji budu pošteni
Oliver Varheji

Varheji: Očekujem da predstojeći parlamentarni izbori u Srbiji budu pošteni

Evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varheji izjavio je da očekuje da predstojeći parlamentarni izbori u Srbiji budu pošteni i pozvao sve političke stranke da aktivno učestvuju.

"Nadam se da će ovo da budu pošteni izbori i da će Srbija posle toga da dobije još snažniju vladu koja će moći da ubrza reforme kako bi napredak bio još veći", rekao je Varheji posle potpisivanja Finansijskog sporazuma za prvi dio IPA programa za 2020. godinu.

Na pitanje novinara šta očekuje od izbora u Srbiji, Varheji je rekao da nijedan komesar ne može da se miješa u nacionalne izbore, ali da "postoje još neka pitanja koja treba da se riješi kada je riječ o učešću na izborima".

"Izbori su potvrda demokratije i zato ohrabrujem sve da aktivno učestvuju na izborima", rekao je evropski komesar.

Varheji, koji je govorio video-vezom, dodao je da će EU da pruži podršku u vidu nadzora i praćenja izbora i da očekuje da se sva pravila poštuju.

Beta
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.