Prodavali štit od 5G mreže, slali USB stik od 128 MB

Teorija zavjere u vezi sa negativnim uticajima 5G mreže postale su sve popularnije na društvenim mrežama, a prevaranti sada žele da iskoriste priliku i zarade na lakovjernosti i paranoji.

Kompanija "BioShield Distribution" lansirala je novi uređaj za koji tvrdi da može da zaštiti korisnike od štetnih uticaja 5G mreže zbog svojih "holografskih katalizatora kvantne tehnologije".

Nedavno je taj magični uređaj "5GBioShield" krenuo da se prodaje u Velikoj Britaniji po cijeni od 348 dolara, a njegovi tvorci tvrde da bi naprava mogla da zaštiti čitav dom od 5G.

Međutim testiranje ovog proizvoda pokazalo je da je uređaj zapravo samo jeftini USB stik sa naljepnicom, i to onaj od 128 MB, koji ne pruža zaštitu od bilo koje opasnosti, stvarne ili izmišljene.

"5GBioShield USB Ključ sa nano-slojem je kvantna tehnologija holografskog katalizatora za balansiranje i harmonizaciju štetnih efekata neuravnoteženog električnog zračenja. Operativni prečnik nano-sloja je 8 ili 40 metara. 5GBioShield USB Ključ je rezultat nekoliko decenija istraživanja u više zemalja. Aktivni prečnik ključa štiti i harmonizuje kompletni porodični dom", stoji na veb stranici kompanije.

Uprkos činjenici da su rađena opsežna istraživanja negativnih efekata 5G, pa čak i Svjetska zdravstvena organizacija kaže da je tehnologija sigurna, kampanje za borbu protiv 5G vjeruju da mreže nove generacije mogu da prouzrokuju niz zdravstvenih problema i neke čak su povezali 5G sa širenjem koronavirusa.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.