Pavićević: Rušilac spomenika u Piperima odranije poznat policiji, nema razumijevanja za one koji krše zakon
Milovan Pavićević

"Slomljena ploča uzburkala duhove prošlosti"

Pavićević: Rušilac spomenika u Piperima odranije poznat policiji, nema razumijevanja za one koji krše zakon

Skrnavljenje spomenika na Ravnom lazu u Piperima i uništenje dvije mermerne ploče na spomeniku posvećenom organizatorima Trinaestojulskog ustanka, uznemirilo je crnogorsku javnost i istovremeno naišlo na oštre osude svih dobromislećih i patriotskih adresa koje poštuju, njeguju i štite kulturno istorijsko nasleđe i vrijednosti koje baštini država Crna Gora., istakao je Milovan Pavićević, načelnik Centra bezbijednosti Podgorica.

"Policija je brzo i efikasno reagovala kroz sprovođenje aktivnosti na terenu, identifikovala i procesuirala izvršioca ovog vandalskog i nasilnog čina, koji je ispoljen kroz ekstremno i radiklano ponašanje, sa rušilačkom namjerom i ne slučajno u ovom trenutku", kazao je Pavićević.

On je naveo da je izvršilac ovog, blago rečeno pravničkom terminologijom, krivičnog djela od ranije je poznat policiji i drugim bezbjednosnim službama.

"U prethodnom periodu ovo lice je samostalno i u grupi ispoljavalo ekstremističke i rušilačke stavove, kroz uništavanje javnih površina, iscrtavanjem grafita, ometanjem i omalovažavanjem policijskih službenika u vršenju službene dužnosti, odnosno kroz narušavanje javnog reda i mira izazivanjem incidenata", naveo je Pavićević.

Načelnik CB-a je poručio da će policija kao i do sada u saradnji sa drugim državnim organima nadležnim za sprovođenje zakona, vrlo odlučno i efikasno reagovati prema svim nosiocima nasilničkog i kriminalnog ponašanja, bez obzira sa koje adrese dolazili, a u cilju zaštite države Crne Gore, njenih institucija i vitalnih vrijednosti države.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.