U prevenciji i borbi protiv porodičnog nasilja uložiti dodatne napore
Nuhodžić u posjeti CB Podgorica

Nuhodžić u posjeti Centru bezbjednosti Podgorica:

U prevenciji i borbi protiv porodičnog nasilja uložiti dodatne napore

Policija je pokazala čvrstu odlučnost da se suprotstavi svim oblicima kriminala. Policijski službenici oduzimaju veću količinu narkotika i procesuiraju više osumnjičenih lica zbog ilegalnog posjedovanja oružja nego u ranijem periodu. U prevenciji i borbi protiv porodičnog nasilja potrebno je uložiti dodatne napore.

To je istakao juče ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić u razgovoru sa načelnikom Centra bezbjednosti Podgorica Milovanom Pavićevićem.

Takođe, ukazao je i na značaj poštovanja ljudskih prava i humanog postupanja policijskih službenika prema licima koja borave u pritvorskim prostorijama.

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Pavićević je saopštio da je smanjen broj izvršenih krivičnih djela, a ujedno je i povećan procenat njihovog rasvjetljavanja.

Naglasio je da je poseban akcenat na preventivnom radu i proaktivnom djelovanju, što doprinosi afirmaciji uloge Policije kao servisa građana koji brine o njihovoj bezbjednosti i zaštiti.

Dogovoreno je da se u narednom periodu intenziviraju aktivnosti na poboljšanju neposredne komunikacije sa građanima, jer samo zajedno možemo da gradimo bezbjedno društvo.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.