Od 11. maja odrađeno preko 10.000 pregleda u Kliničkom centru
Klinički centar Crne Gore

Rad u zdravstvu se vraća u normalu

Od 11. maja odrađeno preko 10.000 pregleda u Kliničkom centru

U ambulantama Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) od 11. maja, kada je normalizovan rad u toj zdravstvenoj ustanovi, do danas je obavljeno oko 10,2 hiljade specijalističkih i subspecijalističkih pregleda i dijagnostičkih i terapijskih procedura.

Iz KCCG rekli su da se svi pacijenti, koji u periodu epidemije uzrokovane korona virusom nijesu mogli da dobiju zdravstvene usluge u zakazanim terminima, pozivaju i pregledaju u poslijepodnevnim i večernjim terminima i vikendom, prenosi Mina.

"Pacijenti koji prije proglašenja epridemije imaju zakazane preglede za maj ili jun mogu da obave specijalističke preglede, ili dijagnostiku u terminima koji su im ranije određeni“, kaže se u saopštenju.

Iz KCCG su apelovali na sve pacijente da se odazovu na zakazane preglede i poštuju date termine, jer je ta zdravstvena ustanova, kako su naveli, uložila maksimalan napor da u ovakvim okolnostima svim pacijentima obezbijedi pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

"Napominjemo da se svi pregledi obavljaju uz poštovanje preporučenih epidemioloških mjera, koje obuhvataju obavezno nošenje zaštitnih maski, dezinfekciju ruku i mjerenje tjelesne temperature pri ulasku u KCCG, uz obaveznu fizičku distancu“, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.