U subotu sastanak Vučića sa predstavnicima Srba iz Crne Gore
Aleksandar Vučić

"Zbog krize nastale hapšenjem Joanikija"

U subotu sastanak Vučića sa predstavnicima Srba iz Crne Gore

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u subotu sa predstavnicima srpskih političkih, kulturnih i intelektualnih krugova iz Crne Gore kako bi razgovarali o krizi nastaloj hapšenjem vladika budimljansko nikšićkog Joanikija.

Vučić je, kako je javila TV Prva, razgovarao telefonom sa jednim od lidera Demokratskog fronta Andrijom Mandićem.

Oni si imali "veoma dug razgovor" na kome je dogovoren sastanak u subotu.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije danas, povodom hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenika, rekao da ne može da se miješa u poslove druge države, da je potrebno birati riječi, ali da je ipak riječ o pitanju koje se tiče Srpske pravoslavne crkve (SPC) i srpskog naroda.

U Nikšiću i Pljevljima policija je u srijedu uveče ispalila suzavac na građane koji su na ulice izašli u znak revolta zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i više sveštenika SPC.

Sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve u Beogradu služilo je večeras, u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru, moleban Bogorodici za podršku episkopima, sveštenstvu i narodu u Crnoj Gori, a episkop Stefan se pomolio Svetom Vasiliju da "izmiri zvaničnu Crnu Goru i narod".

Evropska unija pažljivo prati razvoj situacija u Crnoj Gori i poziva sve strane da pokažu umjerenost i poštuju vladavinu prava, kažu u Evropskoj komisiji za N1.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.