Neredi u Nikšiću,  veći broj povrijeđenih policajaca, privedenih građana...
Foto: Uprava policije

Neredi u Nikšiću, veći broj povrijeđenih policajaca, privedenih građana...

Policija je večeras od strane građana zasuta kamenicama i drugim predmetima i u Nikšiću. Više službenika Uprave policije je zadobilo povrede i njima se trenutno ukazuje ljekarska pomoć. U toku je i privođenje odgovornih lica.

Iz Uprave policije je saopšteno da su se večeras građani, suprotno naredbama Ministarstva zdravlja donijetih u cilju sprječavanja širenja korona virusa, okupili ispred zgrade Centra bezbjednosti Nikšić kada su, kako se navodi, na grub način vrijeđali službnike Uprave policije pogrdnim nazivima i psovkama.

"Okupljena masa, koja je kršila veliki broj mjera i naredbi Ministarstva zdravlja, se kretala dijelom kolovozne trake i trotoara i tako onemogućavala normalno odvijanje saobraćaja, a građani nijesu postupali po upozorenjima i naređenjima policije da oslobode kolovoz.Masa, koju je po procjeni policije činilo oko 400 građana, je došla na kružni tok i blokirala saobraćaj.", navode iz policije.

Policijski službenici su, napominju, izdali više upozorenja i naređenja o koje se masa oglušila i odbila da se raziđe. Nakon toga oni su kamenicama zasuli službenike Uprave policije.

IMGd7c138a95bf42a2eb4feef0f9e34d92cV

Povrijeđeni policajac, foto:UP

Povrijeđeno je više službenika policije kojima se trenutno ukazuje ljekarska pomoć a u incidentima su oštećena i službena vozila i oprema.

"Policijski službenici su upotrijebili sredstva prinude – ručni sprej sa nadražujućim dejstvom a  masa građana je i tada odbijala se raziđe te počela i fizički da nasrće na policiju i dodatno da baca kamenice i druge predmete u pravcu službenika i službenih vozila.Aktivnostima službenika masa je razbijena na više grupa koje su razbježale u više pravaca kojom prilikom je slobode lišeno više lica koja će biti procesuirana u skladu sa zakonom.Kontrolom jedne grupe lica u gradskom parku pronađena je sjekira i nož – bodež dužine sječiva oko 15cm.", stoji u saopštenju UP.

IMG95f22492e64354e7bd21ba1da5f80144V

Osim toga, u ulici Ivana Milutinovića grupa lica je prevrtala kontenjere po ulicama i kolovozima i tako pričinila materijalnu štetu gradskom mobilijaru.

IMGade4a8614e76ca816359280d9f2f069cV

U toku su dalje aktivnosti policije a javnost će, zaključuje se, o svemu biti blagovremeno obavještena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.