Policiji prijavio napad nepoznate krupne osobe dok je trčao, a ustvari ga napala sova
Ilustracija

U strahu su velike oči

Policiji prijavio napad nepoznate krupne osobe dok je trčao, a ustvari ga napala sova

Njemac koji je rekreativno trčao po svom kvartu i bio uvjeren da ga je napala krupna nepoznata osoba, iznenadio se pošto je kasnije ustanovio da je žrtva napada - šumske sove.

U policijskom izvještaju stoji da je muškarca iz Bad Nendorfa, zapadno od Hanovera, napala ptica, zadavši mu lakše povrede glave,prenosi N1.

U početku, 46-godišnji Njemac nije shvatio što se događa te se "dao u bijeg", misleći da ga je napala nepoznata osoba.

U strahu su velike oči pa se, bježeći pred "napadačem" najprije spotakao, potom pao i usput izgubio naočari. Posebno se preplašio kad je shvatio da mu s glave curi krv.

Incident je prijavio lokalnoj policiji, koja je pomislila da je neko na njega pucao iz vazdušne puške, pa su pripadnici snaga reda pokušali da pronađu zrno.

I oni su se iznenadili kad su na obližnjoj ogradi ugledali mladunče šumske sove i još jednu veću sovu na stablu iznad ograde.

Kad se "majka sova" obrušila na 23-godišnjeg policajca i lakše ga povrijedila, istražitelji su shvatili ko je glavni osumnjičeni za napad na trkača.

"Ženka šumske sove pokušala je da zaštiti svoje mladunče koje je 'zapelo' na obližnjoj ogradi", navodi se u policijskom izvještaju.

Na kraju smo se svi dobro nasmijali, kazao je portparol policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.