SNP: Rad medicinara ne vrednuju oni koji trebaju, nema riječi da im se iskaže poštovanje
Ilustracija

SNP čestitao Međunarodni dan medicinskih sestara

SNP: Rad medicinara ne vrednuju oni koji trebaju, nema riječi da im se iskaže poštovanje

U Socijalističkoj narodnoj partiji čestitali su Međunarodni dan medicinskih sestara, 12. maj, poručivši da se ovaj dan obilježava u nikad izazovnijim vremenima, izazvanim pandemijom koronavirusa.

"Nema dovoljno riječi kojima bismo im mogli zahvaliti za sve što su izdržale poslednjih mjeseci boreći se protiv pandemije korona virusa, a trudeći se da zaštite i sačuvaju svoje sugrađane", navodi se u saopštenju.

U SNP-u su kazali da oni koji bi najviše trebali da vrednuju medicinske sestre ponovo nisu bili na visini zadatka, odnosno da je nedavna parlamentarna većina predvođena DPS-om odbila predlog opozicije da se medicinskim radnicima povećaju zarade, odnosno da uopšte uvrste tu tačku rasprave na dnevni red sjednice.

Podsjećaju da ministar zdravlja već godinama najavljivao bolji položaj medicinara, ali da ne čini ništa da se njihov položaj zaista poboljša.

"Svega toga svakog dana su svjesniji i ljekari i medicinske sestre. Dodatak na platu koji su dobili za prethodna dva mjeseca borbe protiv Covida-19 govori i njima i cjelokupnoj javnosti da je namjera DPS-a samo prikupljanje političkih poena, a da stvarna namjera da unaprijede njihovu poziciju ne postoji", ističu iz SNP-a.

Oni su poručili da medicinskim sestrama žele da buduće praznike u ime svog rada čekaju u boljem i naprednijem okruženju, i da budu zadovoljnije svojim statusom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.