Tužilaštvo u Kotoru podnijelo krivične prijave protiv 10 osoba zbog sahrane sveštenika
Foto: Dan

Tužilaštvo u Kotoru podnijelo krivične prijave protiv 10 osoba zbog sahrane sveštenika

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podnijelo je krivične prijave protiv 10 lica zbog sumnje da su prisustvovali sahrani sveštenika Momčila Krivokapića koji je preminuo krajem aprila.

"Nakon što je utvrđen identitet lica koja su prisustvovala sahrani sveštenika M.K. u Kotoru, Uprava policije OB Kotor, postupajući po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, je podnijela krivične prijave protiv 10 lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", navodi se u saopštenju ODT Kotor.

30.aprila 2020. je u porodičnoj grobnici kod crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Škaljarima sahranjen Krivokapić, koji je preminuo u 76. godini života. 

Prethodno je u crkvi Svetog Nikole arhiepiskop cetinjski mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio Svetu zaupokojenu liturgiju sa opelom. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.