Srbija

Obradović s pištaljkom prekinuo Skupštinu, obezbjeđenje ga iznijelo iz sale(VIDEO)

Sjednica Skupštine Srbije na kojoj poslanici razmatraju predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja, prekinuta je nakon što je lider Dveri Boško Obradović ušao u salu, stao ispred mjesta gdje sjedi predsjednica parlamenta Maje Gojković i počeo da zviždi pištaljkom.

Gojković je dala pauzu od 15 minuta i naložila obezbjeđenju da skloni Obradovića iz sale.

Lider Dveri odbio je da se pomjeri, i kako prenosi N1, obezbjeđenje je prvo pokušalo da ga ubijedi da sam izađe iz sale kako ne bi primjenjivali silu.

Nakon desetak minuta pregovora, došlo je do koškanja Obradovića i obezbjeđenja koje ga je silom iznijelo iz sale.

Obradović je rekao da je u salu ušao da prenese poruku naroda kako se vlast ponašala tokom vanrednog stanja i borbe protiv epidemije koronavirusa.

Nakon što ga je obezbjeđenje uklonilo iz sale, lider Dveri je u skupštinskom holu reporteru N1 rekao da su time prekršena mjere Vlade koje jasno kažu da se mora poštovati fizička distanca.

"Meni ne samo da su prišli dok sam izražavao protest, već su silom nasrnuli na mene", istakao je.

Kao razlog za svoj protest i ističe to što je, prema njegovoj ocjeni, sve što se u Srbiji dešavalo u vezi sa pandemijom koronavirusa u direktnoj vezi sa izborima.

"Pandemijska kriva išla je onako kakav je bio izborni interes vladajuće stanke", rekao je Obradović i podsjetio da "virus nije postojao" dok je SNS prikupljao potpise, da bi se potom prijetilo italijanskim i španskim scenarijom, a danas se ukida vanredno stanje kako bi se za mjesec i po dana izašlo na birališta.

Dok svakog dana imamo više od sto novozaraženih i nekoliko mrtvih, nema uslova za izbore, ni zdravstvenih, ni demokratskih, istakao je Obradović i podsjetio da se zalaže za odlaganje izbora za kraj godine kada se okonča pandemija na svjetskom nivou.

"Sada nije vrijeme za izbore, nego za bunt", poručio je Obradović i dodao da ako se sada građani ne pobune, onda Vučić treba da nam radi to što nam radi i narednih 10 godina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.