Komunalci otkrili 60 tijela preminulih od koronavirusa u kamionima
Foto: EPA

U Njujorku

Komunalci otkrili 60 tijela preminulih od koronavirusa u kamionima

Komunalci Njujorka su, reagujući na prijavu da ulicama curi neka tečnost otkrili 60 tijela u kamionima ispred pogrebnog Doma Endrju Klekli u Bruklinu.

Navodno u domu više nije bilo mjesta, pa su tijela koja je trebalo kremirati, radnici stavili u kamione.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio rekao je da je tako nešto "apsolutno neprihvatljivo", javlja CNN.

"Uopšte mi nije jasno kako je neka pogrebna kuća dozvolila da se dogodi ovako nešto", rekao je gradonačelnik Njujorka.

"Pogrebna poduzeća su privatne organizacije, privatne kompanije. Imaju obavezu prema klijentima i prema njima treba sa postupaju dostojanstveno. Uopšte ne razumijem kako je neka pogrebna kuća dozvolila da se dogodi ovako nešto", rekao je danas de Blasio na konferenciji za novinare.

"Ne razumijem. Čuo sam objašnjenje da se vozač nije pojavio ili nešto slično. Mogli su da obavijeste regulatorna tijela ili policiju i zatraže pomoć, a ne samo da ostave tijela u kamionima", negodovao je De Blasio.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.